Ales wat je wilt weten over digital design

Betekenisvolle merken van nu hebben een sterk digital design.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de manier waarop je als merk interactie hebt met je doelgroep. Vooral de verschuiving van (enkel) offline naar online interacties is opmerkelijk. Sterke merken van nu hebben daarom een krachtig digital design. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe ontwikkel je een sterk digital design? Wij leggen het je graag uit. Alles over digital design!

Meer weten?   Mail

Digital design maakt een merk nog meer van betekenis. Bekijk onze cases. Van Aethon tot Footprint Travel en van Brenger tot M.

Wat is digital design?

Digital design is niets anders dan het creëren van de digitale wereld van je merk. Het is de digitale vormgeving van de eerder vastgestelde merkidentiteit en het merkconcept. Digital design is een verzameling van digitale oplossingen voor het communiceren van de boodschap van je merk. Denk hierbij aan een website, app, e-mail nieuwsbrief, intranet ontwerp of presentatie template.

Waarom is het belangrijk een sterk digital design te hebben?

Eigenlijk zijn alle merken tegenwoordig digitaal. Hoe vaak gebeurt het dat je voor het eerst in aanraking komt met een merk op een scherm? Bijna altijd. Daarom is aandacht voor het digitale ontwerp van je merk van groot belang. Je wilt tenslotte online dezelfde merkbeleving aanbieden aan je doelgroep (en medewerkers) als offline. Daarnaast is het belangrijk dat op alle verschillende contactpunten en contactmomenten met je doelgroep dezelfde (digitale) ervaring wordt gecreëerd. Zodat er een consistent verhaal wordt verteld.

Hoe kom je tot een sterk digital design?

Een sterk digital design vloeit voort uit een heldere merkidentiteit en een eigen merkconcept. Omdat digitale producten echt gebruikt worden, is het belangrijk dat de eindgebruiker centraal staat in de vormgeving van digitale producten. Alles voor die optimale ervaring. Herkenbaarheid en toegankelijkheid zijn hierbij key. Daarnaast is een digital design nooit af, maar altijd in beweging. Het is een interactief en responsief proces waar je continu aan moet werken. Om zo die consequente en naadloos op elkaar afgestemde offline en online ervaring te kunnen bieden.

Digital design in onze aanpak: de ‘meaningful brand flow’

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. Wij werken volgens het ‘meaningful brand flow’ principe. Deze gaat uit van een juiste balans tussen merkidentiteit, merkconcept en merkbeleving. Sterke merken zijn namelijk (net als mensen) in balans.

Wij verzorgen graag het digitale ontwerp van jouw merk tot in de puntjes. Waar onze designers vanuit de merkidentiteit en het merkconcept tot een concept voor een digital design komen, werken wij samen met webbouwers en andere partners om samen het digital design echt tot leven te brengen. Zodat dit altijd in lijn is met jouw merk én het gemakkelijk is in gebruik.

Jouw merk als totaalbeleving

Concreet bestaat uit ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. En van tone of voice en visual design… tot in de puntjes.

Meer weten?

Neem contact op.