Aanjagers van ontwikkeling in de zorg en publieke sector

Aethon gaat als een speer. Het bedrijf dat werkgevers uit de zorg en publieke sector koppelt aan studenten en young professionals is enorm gegroeid. Tijd om de doorontwikkelde dienstverlening te vertalen in een frisse nieuwe uitstraling. Een stijl die past bij de kenmerkende Aethon cultuur.

Onze uitdaging? Een nieuw brand design voor Aethon neerzetten vanuit de kern, zodat iedereen weet waar zij voor staan. Intern en extern.

Check

Ontwikkeling voor de organisatie en het talent

De daadkrachtige energie van Aethon zag je niet terug in de beleving van het merk. Bovendien kwamen we tot het inzicht dat het talent van studenten en young professionals onvoldoende werd benut. 

Het nieuwe profiel en het aangescherpte brand design weerspiegelen draadkracht en positioneren Aethon als de aanjager van ontwikkeling.

Start vandaag, ontstijg jezelf

Aethon doorbreekt kaders om de potentie van talenten en organisaties volledig te benutten. Ze zijn gedreven en stoppen niet tot het doel bereikt is. Begin nu is de nieuwe merkbelofte.

Een oproep aan iedereen die bij of met Aethon werkt. Elke dag is een kans en hoe eerder je begint hoe beter. Bovendien, wat is er daadkrachtiger dan nu beginnen?

Het hele merk constant in beweging

Vooruitgang, voorwaarts en altijd beter willen. Dat is het stijlconcept. Daarom kozen we als basis voor het brand design voor de hoek. Die vind je overal terug: in het logo, de website, gifjes en al het geschoten beeld.

Ook de tone-of-voice is daadkrachtig. Voor iedere gekozen waarde hebben we richtlijnen opgesteld voor het schrijven van teksten. En zes iconische zinnen die het echte Aethon-gevoel overbrengen.

Het is een fris merk geworden dat iedereen aanspreekt. Hoe dat kan? Alle elementen die we creëerden voor Aethon kunnen zowel formeel als informeel gebruikt worden. Rustig en uitgesproken.

Balanceren in kleurgebruik

Zo is kleurgebruik ook een manier om te balanceren tussen de twee uitersten. Groen en paars zijn de basiskleuren: lekker opvallend en eigenzinnig. Daartegenover staan pastelkleuren als lichtblauw en -roze. Om Aethon te helpen, hebben we meerdere kleurpaletten gemaakt, rustig voor de organisaties en uitgesproken paletten voor de young professionals en studenten en alles daartussenin.

Aethon 360 graden rond: van logo tot kantoor

Als kers op de taart schoten we samen met Aethon en fotografen Ivo de Bruijn en Lizzy Ann al het nieuwe beeld: portretten en lifestylefotografie. Voor social, de website, posters, advertenties en de merkfilm. Wat je ziet? Beweging natuurlijk. Door mensen die op het moment van fotograferen al bij het volgende zijn.

Aan de hand van het voorstel van Matters Most heeft interieurstylist D/Dock samen met het team van Aethon de kantoren een make-over gegeven.

Het brand design voor Aethon staat en de samenwerking gaat voort. We blijven bij elkaar komen in de vorm van brand reviews, waarin we samen met de copywriter en designers van Aethon kritisch kijken naar het gemaakte werk. Bovendien een mooi moment om in detail te praten over ons vak en het merk Aethon nog sterker te maken. Sweet!

Meer weten?
Neem contact op!

T +31 (0)20 23 511 01 info@mattersmost.nl