Merkdesign

Betekenisvolle merken hebben een sterk en herkenbaar merkdesign. Bij het merkconcept worden de eerste creatieve stappen naar een eenduidig en sterk merk neergezet. De volgende stap van onze meaningful brand flow is het meest zichtbaar voor de buitenwereld; het merkdesign. Wat is dat eigenlijk? En hoe ontwikkel je een passend, inspirerend merkdesign?

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact op met Vincent Coster en zet de eerste stap naar een sterk merkdesign.

Neem contact op

Wat is een
merkdesign?


Het design van een merk is overkoepelend voor alle visuele uitingen die jouw missiegedreven merk heeft. Merkdesign gaat over alles wat de wereld van je merk gaat zien: kleur, typografie, vormtaal en logo zijn daar vaste onderdelen van. Maar zodra je dingen gaat maken komt daar natuurlijk meer bij kijken: Heb je producten die in verpakkingen zitten? Ben je een museum met bewegwijzering (signing)? Verkoop je fysieke of digitale kaarten voor concerten? Het merkdesign geeft dus richting aan de visuele kant van alles wat je doet, én omvat alle visuele uitingen van jouw merk.

Een inspirerend merkdesign bestaat onder andere uit:


Merkbeleving
Beeldconcept
Visual design
Digital design
Graphic design
Experience design

Een inspirerend merkdesign roept in elk contact met het merk het juiste gevoel op. Bekijk onze cases.

Waarom is
merkdesign
belangrijk?


Een sterk merkdesign zorgt ervoor dat iedereen jouw merk op de juist manier beleeft, ervaart en met de juiste dingen associeert. Zodat de zorgvuldig gebouwde identiteit handen en voeten krijgt waar de doelgroep zich tot aangesproken voelt. En dat ook het jasje van het merk de merkessentie uitstraalt. Zo weet de doelgroep snel waar je als merk voor gaat en staat. Daarbij komt dat een heldere en consequente huisstijl ervoor zorgt dat je merk altijd herkenning oproept. En een betere herkenbaarheid zorgt weer voor een betere herinnering en gevoel van je merk. En dat zorgt weer voor meer merkfans en meer impact maken. Win, win, win dus!

 

Hoe kom je
tot een helder
merkdesign?


Voor een impactvol merkdesign ontwikkelen we eerst een visuele identiteit. Deze is altijd gebaseerd op de merkidentiteit. Zodat waar je voor staat terugkomt in alles wat je doet. De keuzes voor kleur, beeld en stijl zijn altijd onderbouwd zijn en dragen bij aan jouw merkconcept en merkbeleving. We kiezen niet zomaar rood of blauw, maar baseren dat op de waarden en visie van jouw merk. Ook het beeldconcept nemen we mee. Welke beelden laat je zien als merk? En hoe maken die jou uniek? Daarbij hoort natuurlijk ook jouw manier van praten, de tone of voice. Spreek je met u of met jij? Gebruik je humor of juist niet? Allemaal onderdelen die we meenemen tijdens het ontwikkelen van de merkbeleving. We betrekken je nauw in dit proces. Met kijkjes in de keuken maken we er een efficiënte samenwerking van zodat we weten wanneer je je er wel in kunt vinden en wanneer niet. Weten hoe dit jouw merk kan helpen? Kom eens langs voor een kop koffie, we praten je er graag doorheen.

Merkdesign
in onze aanpak: de
‘meaningful brand flow’

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. Wij werken volgens het ‘meaningful brand flow’ principe. Deze gaat uit van een juiste balans tussen merkstrategie, merkconceptmerkdesign en merkrealisatie. Sterke merken zijn namelijk (net als mensen) in balans.

Jouw merk als
totaalbeleving


Concreet bestaat ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. En van tone of voice en visual design… tot in de puntjes.

 

Bekijk al onze services