Brandbook

Sterke merken hebben een inspirerend en sturend brandbook. Een brandbook gaat over de beleving van je merk en geeft daarmee richting aan je merk en je werknemers. Maar wat is een brandbook eigenlijk nou echt? Wat houdt het precies in? En hoe creëer je een inspirerend brandbook? Wij nemen je mee. Alles over een brandbook!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact op met Vincent Coster en zet de eerste stap naar een sterk brandbook.

Neem contact op

Wat is een
brandbook?


Een
brandbook vertelt het verhaal van jouw merk, van a tot z. Het beschrijft je merk in woord en beeld, helemaal in de stijl en toon van jouw merk. Zodat het voor iedereen die met jouw merk werkt (of gaat werken) duidelijk is waar je merk voor gaat en staat. Een brandbookverwoordt en verbeeldt de kern van je merk. Wat je als merk wilt bijdragen, waar je in gelooft en welke waarden belangrijk zijn; kortom de visie en missie van je merk. Daarnaast beschrijft het de doelgroep en de belangrijkste visuele uitingen en de toepassing daarvan. Een brandbook is de verzameling van belangrijke elementen samengevat in één inspirerend en sturend document.

Een inspirerend brandbook geeft een merk nog meer betekenis. Bekijk onze cases.

Waarom is een inspirerend brandbook zo belangrijk?


Een brandbook biedt een compleet beeld van je merk voor je (toekomstige) werknemers. Dit document deel je met je eigen werknemers zodat zij stuk voor stuk 100% jouw merk gaan ademen en trots gaan zijn op het merk en team. Daarnaast is het helemaal geen slecht idee om het brandbook van je merk ook publiek te maken: zo geef je geïnteresseerden een inkijkje in het brein van jouw merk en laat je op een transparante manier zien hoe jullie in de wereld staan.

Hoe kom je tot
een inspirerend
brandbook?


Na het vaststellen van de merkidentiteit, de merkpositionering en het creëren van het merkconcept en de merkstijl wordt alles vastgelegd in een brandbook. Je brandbook wordt aan het einde van het traject gecreëerd door onze concepters, copywriters en designers. Stuk voor stuk creatieven met een passie voor het vertellen en verbeelden van de gebouwde merkidentiteit. Ze gebruiken exact de juiste woorden en beelden, zodat het brandbook precies de juiste, inspirerende energie bevat. 

Brandbook
in onze aanpak: de
‘meaningful brand flow’

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. Wij werken volgens het ‘meaningful brand flow’ principe. Deze gaat uit van een juiste balans tussen merkstrategie, merkconceptmerkdesign en merkrealisatie. Sterke merken zijn namelijk (net als mensen) in balans.

Jouw merk als
totaalbeleving


Nadat de merkidentiteit en het merkconcept zijn gecreëerd, ontwerpen onze creatieven voor jouw merk een brandbook. Een brandbook is onderdeel van de fase van merkbewaking: met een brandbook zorg je ervoor dat je merk en de energie die jouw merk geeft door iedereen gezien en geleefd kan worden. Een document waar je altijd op terug kunt vallen wanneer je wilt toetsen of iets wel écht volgens jouw merk gaat. Alles zodat jij met jouw merk meer impact kunt maken.

Concreet bestaat ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. En van tone of voice en visual design… tot in de puntjes.

 

Bekijk al onze services