Brand review

Sterke merken durven kritisch naar zichzelf te (blijven) kijken. Daarmee verkrijgen ze inzichten in waar ze staan, wat ze doen, hoe ze overkomen en wat er beter kan. Dat is waar een brand review komt kijken. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt een brand review? We nemen je mee. Alles over een brand review!

17110121078671.jpeg

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact op met Eric van den Wildenberg en zet de eerste stap naar een sterke brand review.

Neem contact op

Wat is een
brand review?


Een brand review is een moment van reflectie. Het is een kritische beoordeling van hoe het ervoor staat met je merk. Merkstrategie is namelijk een continu en dynamisch proces en jouw merk is nooit af. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd terug te blikken met het oog op de toekomst. Een brand review helpt je hierbij om inzicht te geven.

Een brand review geeft vaak interessante inzichten in je merk. Bekijk onze cases.

mm-review.jpg

Waarom is het belangrijk geregeld een brand review te doen?


Af en toe even stil staan bij wat je doet is voor merken net zo belangrijk als voor mensen. Alleen als je naar jezelf durft te kijken, kan je blijven groeien en verbeteren. Van geregelde analyses en evaluaties kan je veel over je merk leren. Vanuit daar kan je weer nieuwe keuzes maken die in lijn liggen met het gebouwde merkfundament. Even stilstaan is belangrijk om vervolgens weer vol frisse energie door te kunnen.

 

Hoe werkt een
brand review?


Ongeveer een half jaar nadat we de merkstrategie hebben opgeleverd kijken we graag samen met jou naar hoe het ervoor staat, visueel en strategisch gezien. In de review blikken we terug: werpen de oplossingen die wij hebben bedacht hun vruchten af? Zijn beoogde resultaten (deels) behaald? Komt de (visuele) identiteit goed naar voren? Wordt de brand guide goed geïnterpreteerd? Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Met een team van merkstrategen en ontwerpers nemen we jouw merk nog eens goed onder de loep. Dat geeft interessante inzichten en zorgt voor een consistente uitstraling van je merk. Samen met jou brengen je merk weer een stapje verder.

Brand review 
in onze aanpak: de
‘meaningful brand flow’

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. Wij werken volgens het ‘meaningful brand flow’ principe. Deze gaat uit van een juiste balans tussen merkstrategie, merkconceptmerkdesign en merkrealisatie. Sterke merken zijn namelijk (net als mensen) in balans.

Jouw merk als
totaalbeleving


Wanneer je een tijdje bezig bent met het merk en de eerste uitingen zijn gemaakt helpt een brand review. In de brand review zetten we alles wat tot dan toe is gemaakt op een rij. We kijken er met een frisse blik naar; komt het over zoals we hebben bedacht? De brand review kan zich richten op de visuele identiteit of meer strategisch van aard zijn. Wij bereiden de brand review voor, leiden de workshop en geven terugkoppeling en een advies na afloop.

Concreet bestaat ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. En van tone of voice en visual design… tot in de puntjes.

 

Bekijk al onze services