Alles wat je wilt weten over visual design

Betekenisvolle merken hebben een sterk en herkenbaar visual design.

Ze weten precies in welke stijl en met welke beeldtaal ze hun merkverhaal het beste en het meest consistent kunnen overbrengen. Dat is waar visual design komt kijken. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe kom je tot een ijzersterk visual design? Wij leggen het je graag uit. Alles over visual design!

 

Meer weten?   Mail

Visual design maakt een merk nog meer van betekenis. Bekijk onze cases. Van Eneco tot Brenger en van Simon Lévelt tot M.

Wat is visual design

Het visuele design van een merk is overkoepelend voor alle visuele uitingen die je als merk hebt. Het visuele ontwerp van je merk gaat over alles wat de wereld van je merk gaat zien: kleur, typografie en logo zijn daar vaste onderdelen van. Maar, zodra je dingen gaat maken komt daar natuurlijk veel meer bij kijken: heeft je merk producten die in verpakkingen zitten? Ben je een museum met bewegwijzering? Verkoop je kaarten voor concerten? Het visuele design geeft dus richting aan de visuele kant van alles wat je doet, én omvat alle visuele uitingen van jouw merk.

Waarom is het belangrijk een sterk visual design te hebben?

Sterk visual design zorgt voor een herkenbaar en eigen merkbeeld. Zo zorg je dat je opvalt in de wereld van merken, en dat mensen je onthouden. Maar ook dat jouw merkidentiteit en concept worden doorgevoerd in het visuele aspect van jouw merk. Dat de doelgroep jouw kleur en stijl associeert met de onderliggende waarden en identiteit, die passen bij die van hen. Een sterk visual design geeft jouw doelgroep de kans een band op te bouwen met jouw merk door het herkenbare en betekenisvolle uiterlijk.

Hoe kom je tot een sterk visual design?

Vanuit de merkidentiteit en het merkconcept wordt de merkbeleving gecreëerd. Een groot en belangrijk onderdeel daarvan is je visual design. In het proces van het ontwerpen van het visual design gaat het dus om de visuele vertaling van de identiteit en het concept. Daarnaast is sterk visual design heel gebruiksvriendelijk: ook hierin staat de doelgroep altijd centraal. Daarom is het van belang om te weten wij hij/zij is en waar hij/zij behoefte aan heeft. Bij het ontwikkelen van een visual design spelen we hierop in.

Visual design in onze aanpak: de ‘meaningful brand flow’

Wij hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen maken op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. Wij werken volgens het ‘meaningful brand flow’ principe. Deze gaat uit van een juiste balans tussen merkidentiteit, merkconcept en merkbeleving. Sterke merken zijn namelijk (net als mensen) in balans.

Wij helpen je graag bij het creëren van alle visuele uitingen van jouw merk en de toepassing ervan. Of het nu gaat over fotografie, illustratie, animatie, kleurgebruik, ruimte, lay-outs, typografie of vormgebruik. Wij denken met je mee en creëren samen met jou een toolkit om jouw merk visueel gezien zo sterk mogelijk te presenteren aan de wereld.

Jouw merk als totaalbeleving

Concreet bestaat uit ons werk uit het creëren van de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving van merken en ervoor zorgen dat deze met elkaar in balans zijn. Zo zorgen we dat wat jij geeft, waar jouw merk voor staat, wordt ervaren in alles wat je doet. Je merk als totaalbeleving. Van merkwaarden tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. En van tone of voice en visual design… tot in de puntjes.

Meer weten?

Neem contact op.