Trots op onze veteranen

Brand design Veteraneninstituut

brand design

een moderner Veteraneninstituut 

Nederland kent 115.000 veteranen die zich wereldwijd hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Het Veteraneninstituut biedt hen een plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen en waar ze in contact kunnen komen met andere veteranen en instanties. Een prachtig instituut dus. Het imago kon alleen nog beter. Het mist het gevoel van verbondenheid en trots. Zonde, want dat is juist wat overheerst. Bij de veteranen, bij het instituut en de maatschappij. Tijd voor een nieuwe brand design

service

positionering brand concept corporate identity digital design brand design

merkstrategie en merkconcept

veteranen, onze missie

We ontwikkelden een nieuwe koers, die teruggrijpt naar de kern: de betrokken belangenbehartiger en de spin in het web na een missie. De claim ‘Veteranen, onze missie’, maakt de verbinding tussen veteranen en de maatschappij. Het vormt de basis voor een merk met een boodschap, verhalen en een stijl die benadrukt hoe trots wij als Nederland zijn op wat “onze mensen” voor ons land betekenen. Een eigentijds merk met een duidelijke link naar defensie.

corporate identity

‘de bejaarde veteraan’ ontkracht

De corporate identity hebben we flink aangepakt met een moderner logo, een fris kleurenpalet en trotse fotografie. Portretten van verschillende type veteranen die het beeld van ‘de bejaarde veteraan’ ontkrachten. Dit zijn waardige strijders en zo krijg je ze te zien.

 

Voor het Veteraneninstituut ontwikkelden we tools en corporate middelen om het verhaal uit te dragen. Van het Handboek Veteranen en de website tot het maandblad Checkpoint en de jaarlijkse Veteranendag.

Van betekenis kunnen zijn voor onze veteranen. Dat voelt goed.
Team
E-mail mij

Rogier Schut

director

E-mail mij

Jordi van Baaren

senior designer

meer weten?

bel 020 235 11 01 of laat een bericht achter