Brenger

De duurzame koerierdienst is klaar voor de toekomst

Duurzame koerierdienst Brenger begon als startup. Toen ze bij ons aanklopten waren ze klaar voor de volgende stap; de volwassenheid uitstralen die ze met hun service hebben bereikt. Zie daar onze uitdaging! Samen gingen we aan de slag met positionering, merkconcept, merkbelofte en rebranding.

Voor iedereen een goede keuze


Eerst even terug naar de kern: waarom doen ze bij Brenger wat ze doen? De ambitie is duidelijk: een win-win-win zijn door spullen van mensen te laten vervoeren door koeriers die ruimte over hebben in hun busje en toch al die kant op gaan. En zo de totale CO2-uitstoot van Nederland flink verlagen.

Inderdaad, de koerier verdient extra op een rit die hij toch al ging maken. En de verzender verstuurt een stuk voordeliger een bank, stoel of kast naar de andere kant van het land. Iedereen wordt er beter van. En daarom kozen we samen voor de merkpositionering Transport waar iedereen blij van wordt

Van 'mooi meegenomen' naar altijd goed gebracht


De oude merkbelofte Mooi meegenomen is goed gevonden. Toch mist deze zin als belofte de scherpte en volledigheid die de slimme propositie verdient. Dus gingen we op zoek naar een belofte die de hele lading dekt. Altijd goed gebracht draagt de positieve mindset uit, beschrijft de dienst, benadrukt de betrouwbaarheid en onderstreept het duurzame karakter. De nieuwe merkbelofte daagt iedereen bij Brenger uit om de gezamenlijke missie te volbrengen.

Eigentijdse frisheid


Tijdens de stijlanalyse viel op dat er weinig elementen waren om mee te werken en dat er veel inconsistentie was ontstaan in de verschillende uitingen. We brachten rust door alle overbodige dingen weg te laten en ontwikkelden een stijl die communiceert volgens het welbekende principe less is more. Een stijl die je makkelijk doorvertaalt naar posters, posts, vans, T-shirts en andere middelen. Zoals een UFO. Of een eenhoorn.

Meer weten?

Enthousiast geworden over deze case? Deel of neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op

Vergelijkbare cases

NRG