Creating meaningful brands

Branding

Brandmanagement in tijden van Corona – Deel 1

 

Hoe kan je als merk het beste omgaan met de corona-situatie? En wat kunnen we daarvan leren? We vragen het de merken waarmee we samenwerken. In deze blog schuiven we digitaal aan tafel bij Dave Kallenbach, senior marketeer bij Linehub.

 

Linehub is een collectief van vier marketing agencies: Daisycon, Affiliprint, Conversive en Sovendus. Door samen te werken bundelen ze hun krachten om nog meer van betekenis te zijn voor klanten en medewerkers. Vanuit zes locaties in Europa en één in Azië faciliteren ze online en offline performance marketing.

Hoe gaat Linehub om met Corona? Wat is de impact op jullie merk, en hoe communiceren jullie erover?

 

Kallenbach: „Op dit vlak moet ik het team, onze club echt een groot compliment geven. De flexibiliteit, het improvisatievermogen, de communicatie… het gaat ontzettend goed. Trots om daar bij te horen. Veel begrip vanuit de werkgever voor een ieders thuissituatie. Ook in praktische zin, al vanaf de eerste week alle benodigdheden in huis om fatsoenlijk te kunnen werken. Bekabeling, toetsenborden, tweede beeldscherm waar nodig. Samen met onder meer directie en HR zit ik zelf in het ‘corona-team’ dat frequent de situatie bespreekt en ook updates deelt met de hele organisatie. Daarbinnen neem ik de communicatie voor mijn rekening.”

 

„Als online marketeers hebben we veel klanten waar de business nu, onder deze omstandigheden, goed gaat. De ‘clicks’ in plaats van ‘bricks’. Toch zijn er zeker ook adverteerders met campagnes in onze netwerken die ontzettend moeten incasseren, denk aan reisaanbieders. We zijn druk bezig voor en met hen en hopen dat zodra de situatie zich weer normaliseert, we met resultaatgerichte marketing weer een bijdrage kunnen leveren in de hard broodnodige groei van orders en omzet. Persoonlijk, vanuit een marketing-oogpunt, denk ik dat we nu versneld de doorbraak van online video meemaken. Fascinerend om te zien hoe snel en goed zoveel verschillende disciplines zich daarop aanpassen. Dit gaat een blijvende impact hebben en gaat veel nieuwe commerciële kansen bieden, ook voor Linehub.”

Hoe leven jullie thuis de bedrijfscultuur en de waarden van je merk?

 

Kallenbach: „Samen met Matters Most zijn we anderhalf jaar geleden tot een set kernwaarden gekomen. ‘Cultuur en kernwaarden kun je niet opleggen’, één van de waardevolle punten waar jullie ons toen direct al op wezen. Dat moet leven, organisch gebeuren. We zijn blij te zien dat dit ook zo uitpakt, ook — of zelfs — onder deze omstandigheden. De waarde ‘resultaatgerichtheid’ staat daarbij centraal. Dat geldt dus zowel voor onze dienstverlening als de samenwerking onderling. De waarden ‘sociaal’ en ‘sympathiek’ brengen we in de praktijk door bijvoorbeeld vlogs te delen: collega’s die laten zien hoe ze hoe ze werk en privé combineren. Ook naar buiten toe vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren. Zo zijn we een actie gestart waarbij we als team kaarten en brieven sturen naar verzorgingstehuizen, om de eenzaamheid daar iets proberen te verzachten.”

Waar kijk je naar uit als je straks weer op kantoor kunt werken?

 

Kallenbach: „Ha, ik denk eigenlijk dat ik nog nooit zo blij geweest ben om ‘gewoon’ weer op kantoor te kunnen werken. Ik parkeer in elk geval het incidentele gemopper op het rumoer in de kantoortuin en het klimaatsysteem dat nooit echt precies goed afgesteld lijkt te staan. Ik kijk uit naar de flauwe grappen en practical jokes, even de benen strekken tijdens de lunch en sociaal zijn met je collega’s. Mijn zit/sta-bureau. En weer even snel de koppen bij elkaar kunnen steken en doorpakken voor twee grote projecten waar ik aan werk: de implementatie van marketing automation en het ontwikkelen van onze nieuwe website. Ons hoofdkantoor in Almere is net verbouwd, tijdens het thuiswerken hebben de bouwvakkers de laatste fase kunnen uitvoeren. Er staat een gloednieuwe lounge en woonkeuken op onze te wachten als we weer terug zijn. Daar ben ik heel benieuwd naar, dat wordt het sociale, kloppende hart van de organisatie. En ten slotte vooral ook de nieuwe koffiemachines die daar zijn geïnstalleerd!”

Wil je ook nog meer van betekenis zijn? Neem dan contact met ons op. Of bekijk ons werk. Van Brenger t/m Eneco en van Simon Lévelt t/m M.

 

Meer weten?   Mail

meer