De nieuwe thuisbasis voor de media-minded

Positionering Merknaam Corporate identity Experience design Wayfinding and Signing Digital Design

Hoe creëer je een plek waar mediamakers zich thuis voelen en samen tot nieuwe ideeën komen? Voor het gebouw van stichting AKN (AVROTROS en KRO-NCRV) beantwoordden we deze vraag met een gloednieuw merk.

We ontwikkelden de merkidentiteit, het concept, naam, pay-off en experience design. De rijke omroephistorie en de dynamiek van nieuwe media vormden het uitgangspunt voor het merkconcept.

4x AWARDED: Site of the Day, Mobile Excellence , Honors., Developer award

M is open voor jou

Als je je openstelt voor nieuwe mensen en ideeën, ontstaan nieuwe verbindingen. Dit is de kern van het concept. Het gebouw stelt zich letterlijk open voor nieuwe bewoners, de mediamakers zijn open-minded en media zelf opent nieuwe perspectieven.

De naam stond al op het dak

De naam M is geïnspireerd op het ontwerp van het gebouw – er ligt een grote M-vormige geluidsgolf op het dak-, en de verbindende factor: media. Met één krachtige letter vertelt het mediagebouw haar verhaal. De pulserende M vertegenwoordigt het kloppende hart van de mediawereld en is ontworpen om mee te bewegen met het snel veranderende medialandschap.

Canvas voor mediamakers

We ontwikkelden een grid, gebaseerd op de iconische serres. We zien de grote ramen als een canvas voor mediamakers, waar ieder zijn eigen invulling aan kan geven. Zo is iedereen vertegenwoordigd in de merkidentiteit van M, en ontstaat een steeds veranderende mix van content. De content geven we alle aandacht door in de stijl alleen gebruik te maken van zwart en wit.

Homebase of the media-minded als belofte

Met de pay-off ‘Homebase of the media-minded’ stelt M zich open als thuisbasis voor gevestigde namen en opkomend talent. ‘Media-minded’ is een verzamelnaam voor mediamakers, -liefhebbers en –ondersteuners. Een nieuw woord, dat energie geeft en uitnodigt om je aan te sluiten bij de community.

2 films, 1 gezamenlijke liefde: media

De dynamische corporate identity vertaalden we door naar twee films: een brand movie, die met z’n vierkante formaat rechtdoet aan de bijzondere vorm van het logo, en een ident movie, die op grote schermen in het gebouw wordt vertoond om het mediakarakter van M te onderstrepen. In de films maken we gebruik van content van de makers in het gebouw, waardoor ook in beeld de gezamenlijke liefde voor media voelbaar is. Voor de films werkten we samen met animatiestudio Woodwork, die het concept met levendige animaties naar nieuwe hoogtes bracht.

Van website tot parkeergarage

Naast de branding werd het gebouw van binnen en buiten flink aangepakt en voorzien van state of the art studio’s, vergaderzalen, kantoren en horecafaciliteiten. De nieuwe stijl is door het hele gebouw terug te vinden, van de entreehal tot het café en van de studio’s tot de serres. Ook de nieuwe website, ontwikkeld in samenwerking met design & development studio 51North, ademt media en brengt de homebase of the media-minded op een virtuele manier tot leven.

Meer weten?
Neem contact op!

T +31 (0)20 23 511 01 info@mattersmost.nl