het enige echte designmuseum van Nederland

positionering Cube Design Museum

positionering

design bekijken en zelf ontwerpen

Cube is een gloednieuw designmuseum in Kerkrade. Het enige museum in Nederland dat zich geheel wijdt aan design. Een eigen museum met exposities van internationaal niveau. En dat is nog niet alles. Cube heeft ook een multidisciplinair laboratorium, dat designers, dagjesmensen, studenten en instituten aan elkaar verbindt om samen aan innovatief design te werken. Hoe tof is dat? Aan ons de vraag om Cube te helpen een sterke merkpositionering te claimen in de Nederlandse, Duitse en Belgische museumwereld.

service

positionering merkconcept corporate identity signing

merkstrategie

de impact van design op ons leven: van iPhone tot kalasjnikov

Cube heeft een heel brede kijk op design: het museum wil de impact van design laten zien op ons leven. Van iPhone tot Kalashnikov. Deze onderscheidende insteek maakt het museum uniek en interessant voor een breed publiek. Cube richt zich op designers, makers en op dagjesmensen. Een toegankelijk museum met internationale allure voor de echte designfreaks.

corporate identity

een herkenbaar hoekenspel

De stijl is gebaseerd op de iconische kubusvorm van het gebouw, zonder deze letterlijk zichtbaar te maken. De stijlelementen vormen samen een eenvoudig en herkenbaar hoekenspel dat overal terugkomt. Door het onderwerp of object zoveel mogelijk centraal te stellen, spreekt het design voor zich.

signing and wayfinding

De werking van de stijl en communicatie zijn voelbaar door het hele gebouw: van binnen en van buiten. Van de vormgeving van ruimtes en tentoonstellingen tot de signing en wayfinding die bezoekers op een herkenbare en vriendelijke manier de weg wijzen in het museum.

Producten die ontwikkeld zijn vanuit een menselijke behoefte, maken het verschil in de wereld.
Team
E-mail mij

Jordi van Baaren

senior designer

E-mail mij

Lars Wierenga

creative director

E-mail mij

Rogier Schut

director

meer weten?

mail lars@mattersmost.nl of laat een bericht achter